Nazim Othman Sakit (Gambar Instagram Tunjuk Pil)

Gambar yang di muat turun oleh pelakon Nazim Othman di Instagram miliknya menjadi tanda tanya ramai pihak terutama peminatnya sendiri. Seperti kebiasaan, Nazim selalu membalas komen daripada peminat-peminatnya. Tetapi sejak menjak ini Nazim jarang membalas komen tersebut dan gambar yang di muat turun juga seolah-olah ada perkara yang tidak diingini berlaku.

Nazim berkongsi dengan memuat turun gambar hasil imbasan MRI otaknya. Disebabkan gambar itu ramai yang membuat andaian tentang penyakit yang dihadapi oleh Nazim. Namun Nazim tetap berdiam diri. Kemudian Nazim turut memuat naik gambar ubat yang diambilnya iaitu Dexamethasone. Buat anda yang tidak tahu mengenai Dexamethasone, ia sejenis ubat kepada alahan radang. Penyakit daripada kelenjar adrenal yang digelar hiperplasia adrenal kongenital (CAH).

Apa jua maksud ubat tersebut, diharap Nazim sentiasa berfikiran positif. Setiap penyakit mesti ada ubatnya. Selain dari itu sentiasa berdoa kepada Yang Maha Esa supaya memberi kekuatan dan juga ketenangan. Kami percaya, rakan-rakan dan juga peminat Nazim akan sentiasa memberi sokongan yang tidak berbelah bahagi.

Gambar di Instagram Nazim juga banyak kapsyen yang positif dari Nazim sendiri. Antaranya,

“Alhamdulillah. Hati lebih tenang hari ni. Redha adalah kuncinya tapi itu bukan bererti duduk diam menunggu masa berlalu. Tuhan sentiasa menguji tak pernah berhenti. Kesenangan, kesihatan, kebahagiaan juga ujian bukan sekadar bila tiba kesakitan kejatuhan dan kesedihan. Kekuatan dalam diri sendiri itu jauh lebih afdhal daripada mengharapkan kekuatan dari luar. We need to be our own superhero. Fight for our strength and happiness, because life is short. Literally. Have a great day!

If it's not the end, don't face it as your finish line. Embrace life. Repent. Be grateful. Find your purpose. It's never too late.

Everything has been written. Everything. We are precisely where He wants us to be. Semoga semuanya baik-baik saja. Amin. “

~ Sinar FM

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top