Diana dan Zamarul tidak pernah berdendam

Siapa sangka perkahwinan yang dibina atas dasar cinta pada 16 Mei 2009 boleh diragut begitu saja pada 15 Januari lalu. Ia ternyata mengejutkan ramai pihak.

Namun bagi Diana Rafar, beliau percaya andai ada jodohnya dengan Zamarul Hisham kembali pasti tak ke mana.

Saat ini ramai mendoakan supaya pasangan ini kembali seperti sedia kala. Bagi mendapatkan pengakuan sama rata ekoran kenyataan Zamarul kepada BH Online sebelum ini, Diana pula sudi bersuara selepas sekian lama berdiam diri.


"Saya menjalani kehidupan macam biasa. Rutin harian menjaga anak, perniagaan dan karier sebagai anak seni berjalan seperti selalu. "Terlalu banyak yang saya pelajari atas perpisahan ini. Mungkin ada rahmat di sebalik dugaan perpisahan ni berlaku.

"Saya dan Zamarul tak pernah bermusuh apatah lagi berdendam antara kami. Sebenar tak perlu untuk saya jelaskan sebab bagi saya masalah antara kami terlalu peribadi dan rahsia saya dan Zamarul," kata ibu kepada Kashfi Haiqal itu.

Menurut Diana lagi, ruang perpisahan itu sebaiknya menjadi peluang mereka bermuhasabah diri ke arah yang lebih baik selepas ini.

"Apa yang berlaku menjadi ruang untuk saya sendiri menilai mana sahabat dan orang yang benar-benar ikhlas untuk urusan perniagaan ataupun persahabatan dan yang mana lawan serta sebaliknya. Insya-Allah saya lebih berhati hati selepas ni.

"Saya tak nafikan ada orang yang cuba mengambil kesempatan ke atas apa yang berlaku. Mungkin juga orang terdekat, sahabat atau sebagainya tapi bagi saya biarlah semuanya ini menjadi iktibar supaya saya lebih berhati hati selepas ini," katanya yang jelas memanjat kesyukuran dan tenang dengan kehidupan sekarang.

Diana, selepas membaca kenyataan bekas suaminya di BH PLUS, memuji bagaimana Zamarul menjelaskan setiap inci yang terjadi tanpa mengaibkan sesiapa.

"Saya bangga dengan kenyataan Zamarul yang matang dalam mengatasi situasi dan keadaan.

"Apa pun dia tetap bapa kepada anak saya. Saya tidak sekali pun membenci atau gembira dengan apa yang terjadi," katanya.

Ditanya apakah beliau masih menyayangi bekas suaminya itu seperti mana Zamarul menyayangi sehingga kini, Diana hanya membiarkan persoalan itu berlalu sepi.

"Doakan kebahagiaan dan kesihatan kami baik, dengan izin Allah. Insya-Allah," katanya.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top