Sinopsis Suami Sebelah Rumah

Drama bersiri Suami Sebelah Rumah mengisahkan Eryna melamar Amar setelah Azlan tidak dapat hadir ke majlis kahwin mereka. Ibu Eryna yang paling gembira kerana bermenantukan Amar.

Eryna mahu Amar memikatnya dan buat dia jatuh cinta selepas kahwin nanti. Eryna merahsiakan tentang siapa suaminya. Hinggalah Amar menjadi jiran mereka. Kehadiran Amar menceriakan Iman dan Anis, hinggakan Anis jatuh cinta pada Amar.

Keadaan jadi kecoh bila Dr Wani mengatakan dialah bakal isteri Amar.Azlan datang menganggu Eryna dan Amar hingga membuat onar menyatakan mereka melakukan maksiat. Akhirnya Eryna membongkar rahsia apabila Iman mengetahuinya melalui abang saudaranya yang kebetulan teman sekerja Amar.
Keadaan betambah rumit bila famili Amar dan Eryna melakukan spy dengan mengunjungi mereka. Akhirnya Eryna terpaksa berpindah masuk ke rumah jirannya. rumah siapa lagi, rumah suaminya. Eryna beterus terang mengapa Amar menjadi pilihan sebagai suaminya.

Drama rantaian adaptasi novel Suami Sebelah Rumah karya Ana Sofiya bersiaran di slot Dramady TV3 terbitan JS PicturesSUAMI SEBELAH RUMAH

SIARAN : Slot Dramady TV3
NOVELIS : Ana Sofiya
SKRIP : Rehal Nuharis
PENGARAH : Jinggo
PENERBIT : Sheila Rusly
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Ayda Jebat, Izzue Islam, Zulin Aziz, Sheery Alhadad, Hanna Aqella, ben amirr

WATAK PELAKON SUAMI SEBELAH RUMAH

Ayda Jebat sebagai Eryna Hazwan
Izzue Islam sebagai amar
Nazrief Nazri sebagai Azlan
Zulina Aziz sebagai Wani
Sheery Alhadad sebagai Anis
Hanna Aqella sebagai Iman
Ben Amirr sebagai ziyad


0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top