Sinopsis Dee lakonan Daiyan Trisha, Ziha

Dee mengisahkan tentang seorang gadis remaja berusia 18 tahun bernama Dee (Daiyan Trisha) bersama ibunya, Amy (Amy Mastura) dan adiknya Mia (Puteri Balqis) yang baru berusia 7 tahun yang ingin memulakan hidup baru setelah Amy mendapat tawaran untuk mengendalikan kantin di sebuah kolej swasta di Kuala Lumpur.

Perubahan ini tidak disenangi oleh Dee kerana dia terpaksa mencari kawan baru. Di kolej tersebut, Dee kemudiannya berkawan dengan Eyka (Ziha AF2014) dan Joker (Ewal AF2014).


Hidup Dee hura-hara dengan kemunculan Aliff (Aedy Ashraf) seorang jejaka kacak di kolej tersebut. Makam bermula episod baru dalam dunia Dee di kolej tersebut yang penuh dengan muzik, gelak ketawa dan air mata.

Drama bersiri Dee sebanyak 13 episod terbitan Cube Film Sdn Bhd itu akan mula ditayangkan pada 18 Januari, setiap Ahad bermula jam 11.00 pagi menerusi Astro Ceria (saluran 611), Maya HD (saluran 135) dan Astro Hitz (saluran 705).

Pelakon Dee: Daiyyan, Ziha, Ewal, Amy Mastura, Zizan Nin, Aedy Ashraf dan Puteri Balqis Azizi.

Drama Dee arahan Michael Ang 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top