Zamani mengaku tidak bersalah

Penyanyi Zamani Ibrahim yg berusia 43 tahun dan pembantu peribadinya Nur Juliana Abdul Rani, 32, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret atas pertuduhan memiliki dan mengambil dadah.

Zamani membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan kepada mereka di hadapan Majistret Ayuni Izzaty Sulaiman.

Mengikut pertuduhan, Zamani dan Nur Juliana didakwa bersama-sama dalam milikan mereka dadah jenis heroin anggaran berat 1.20 gram di sebuah rumah di Jalan Enggang Timor 1, Taman Keramat dekat sini, pada 12.30 malam, 21 Januari 2015.


Manakala bagi pertuduhan mengambil dadah yang dibacakan berasingan, Zamani didakwa telah memberikan kepada dirinya dadah jenis morphine di pejabat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya pada 2 pagi, tarikh yang sama.

Manakala Nur Juliana didakwa melakukan perbuatan yang sama dengan memberikan kepada dirinya dadah jenis amphetamine pada 2.05 pagi di tempat dan tarikh yang sama.

Mahkamah kemudian membenarkan mereka diikat jamin masing-masing RM6,500 dengan seorang penjamin dan menetapkan 10 Mac ini untuk sebutan kes.~ Awani

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top