Awie kehilangan hak penjagaan anak kepada Rozana

Awie kehilangan hak penjagaan ke atas tiga orang anaknya setelah Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam memberikan perintah hak penjagaan sementara (hadanah) kanak-kanak itu kepada isterinya, Rozana Misbun.

Perintah penjagaan kepada Rozana, 37, diputuskan oleh Hakim Syarie Ibrahim Deris ketika prosiding berlangsung di kamarnya.

Ibrahim membuat keputusan itu setelah beliau berpuas hati dengan dokumen yang dikemukakan oleh Rozana yang merupakan pemohon dalam kes tersebut.

Rozana diwakili peguam syarie, Jamal Mohd. Lokman Sulaiman.

Dalam perintah itu, mahkamah memutuskan Putra Ahmad Merrah, 8, Putra Ahmad Rezzki, 7, dan Puteri Qasseh Antasha, 5, diberikan kepada Rozana sehingga perintah penjagaan kekal ke atas anak-anak pasangan itu dikeluarkan.

Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 47, sebagai responden diberikan hak melawat di kediaman anak-anaknya selama dua jam sebanyak dua kali sebulan pada Sabtu atau Ahad pada minggu pertama dan ketiga.

Bagaimanapun, sebelum melawat anak-anaknya itu, Awie diperintahkan supaya memaklumkan terlebih dulu kepada Rozana.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top