Sinopsis filem Wawa Semput

Wawa Semput mengisahkan konflik percintaan antara Wawa dengan Bobby. Perhubungan mereka terputus garagara sikap Bobby yang kuat cemburu apabila melihat keakraban Wawa dan Ismat.

Wawa, yang tidak tahan dengan perangai Bobby yang tidak mahu berubah, mengambil keputusan pulang ke kampung sambil ditemani Ismat. Bagaimanapun, Bobby sanggup mengekori Wawa sehingga ke kampungnya untuk menawan kembali hati wanita itu.

Ismat yang turut menyimpan perasaan terhadap Wawa mengambil peluang untuk memikatnya dengan mendekati bapa Wawa, Pak Kudin (Kaza). Pak Kudin lebih menyukai Ismat kerana pemuda itu dirasakannya mempunyai masa depan yang cerah.

Pada masa yang sama, teman sekampung Wawa, Ayuni (Adiba Yunus) menaruh hati kepada Ismat. Namun, Ismat tidak menyedari perasaan Ayuni terhadapnya.

Pelbagai helah dan cara digunakan Bobby dan Ismat bagi menambat hati Wawa sehinggakan gadis itu naik semput melihat kerenah serta gelagat mereka yang berlumba-lumba untuk mendapatkannya.Wawa Semput

- Arahan: Ismail Bob Hasim
- Pelakon: Yana Samsudin, Along Cham, Angah Raja Lawak, Adiba Yunus, Kaza
- Genre: Komedi romantik
- Tarikh Tayangan: 31 Januari 2013

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top