Sinopsis Bunga Merah Punya 

Bunga Merah Punya mengisahkan Bunga yang diamanatkan untuk mencari Merah yang melarikan diri ketika usianya 10 tahun oleh Tok Baen, penjaga mereka sejak kecil lagi.

Kisah mereka bermula apabila Merah yang dijaga oleh Tok Baen semenjak usia 3 tahun telah menemui seorang bayi perempuan yang ditinggalkan oleh seseorang di depan rumahnya. Tok Baen mengasuh bayi perempuan itu dan diberinya nama Bunga. Kehadiran Bunga merubah semula kemurungan Merah menjadi ceria. Merah sangat menyayangi Bunga. Kedegilan Merah yang tidak mahu ke sekolah dan tidak mahu dimarahi lagi oleh Tok Baen telah menyebabkan Merah lari daripada rumah dan tidak pernah kembali. Dapatkan Bunga menunaikan amanat Tok Baen untuk mencari Merah?


Pelakon Bunga Merah Punya: Izzue Islam, Sharifah Sakinah, Sura Sojangi, Syazwan Zulkifli, Nasir Bilal Khan dan ramai lagi.

Jangan lupa saksikan drama bersiri Bunga Merah Punya bermula 21 Februari 2013 pada setiap hari Khamis, 8.30 malam di TV9!

Promo Bunga Merah Punya

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top