Sinopsis Drama Perempuan Itu Ibuku


Perempuan Itu Ibuku mengisahkan kasih seorang anak iaitu Azri terhadap ibunya, Zainun. Sejak kecil lagi Azri tidak tahu ibunya bekerja sebagai pelacur. Dia mempercayai ibunya bekerja di salon rambut. Azri sering menghabiskan masa di masjid dengan mendengar kuliah agama. Atas minat mendalam dalam hal keagamaan, Azri berjaya melanjutkan pelajarannya hingga ke Timur Tengah.

Sejurus menamatkan pengajian, Azri kembali ke Malaysia dan terus mencari Zainun. Namun, Zainun yang kini telah menjadi ibu ayam cuba mengelak daripada Azri kerana menyedari dirinya yang kotor dipalit banyak dosa besar. Setelah Azri mengetahui perkara sebenar, dia cuba membawa Zainun ke luar daripada kancah noda itu.

Bagaimanapun, niat Azri itu terhalang apabila seorang pengedar dadah dan juga bapa ayam, Johan sering mengugut dan menzalimi dirinya. Berjayakah Azri membawa Zainun kembali ke pangkal jalan? Siapakah yang akan terkorban di penghujung telefilem ini?


Untuk mengetahui penghujung cerita ini, jangan lupa untuk menyaksikan Perempuan Itu Ibuku yang menampilkan pelakon hebat seperti Syukri Yahya, Sherie Merlis, Izreen Azminda dan Zamarul Hisyam hanya di TV3!

Perempuan Itu Ibuku merupakan cerita sedih arahan Heykal Hanifah.


1 ulasan:

  1. Sapa tahu lagu-lagu dalam filem tu...please share

    BalasPadam

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top