Kumpulan Forteen mohon masyarakat tak tersalah anggap menuduh mereka sebagai lelaki gay kerana penampilan yang kemas dan bergaya.

Anggotanya Muhammad Izzul Islam Mazlan, 22, (Izzue) berkata, imej dan fesyen yang mereka gayakan hanyalah penampilan luaran mengikut konsep muzik yang dipertaruhkan.

“Memang sudah banyak kali kami dengar mengenai tuduhan kononnya Forteen adalah kumpulan lelaki gay dan songsang kerana imej yang kami tonjolkan.

“Orang perlu tahu bahawa imej dan fesyen ini hanya luaran sahaja. Hakikatnya, kami adalah lelaki sejati,” katanya ketika ditemui di Menara Star di sini.

Ariz atau nama sebenarnya Saiful Ridzuan Abd Hamid, 23, berkata, dakwaan itu tidak menjadi isu kerana ibu bapa mereka mengetahui siapa diri mereka yang sebenar.

“Sejak awal kemunculan perkara ini sudah timbul, jadi kami ambil pendekatan untuk tenang menghadapinya. Tiada apa perlu dirunsingkan kerana ia bukan perkara besar pun.

“Ibu bapa tahu siapa diri kami. Persepsi liar orang adalah harga yang perlu kami bayar kerana bergelar artis,” katanya.

Muhammad Ridzuan Sharifuddin atau One, 23, yang lebih berpengalaman dalam bidang hiburan sejak 2006 pula berkata, dia enggan mengambil pusing mengenai tuduhan itu sebaliknya mengambil pendekatan untuk memberi perangsang kepada tiga lagi rakannya agar tabah menghadapi dugaan itu.

“Bagi saya lebih mudah apabila kami tutup telinga sahaja daripada memikirkan dakwaan orang yang tidak tahu cerita sebenar.

Kumpulan Forteen

“Saya banyak menasihatkan rakan-rakan lain agar lebih kuat dan berani hadapi tuduhan ini kerana mereka tertekan ketika cerita ini mula-mula timbul,” katanya.

Seorang lagi anggota Ameer atau Mohammad Arif Ameerais Azhar, 22, berkata dia kecewa dengan persepsi masyarakat yang melabelkan seseorang tanpa usul periksa.

“Secara peribadi, saya kecewa dengan tuduhan begitu tetapi ia terpaksa ditelan kerana inilah harga yang perlu dibayar.

“Lagipun, saya perlu sematkan bahawa tanpa peminat kami tidak akan dikenali seperti hari ini,” katanya.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top