Ally Iskandar Mohd Mardzi hanya akan sedia menimang cahaya mata selepas isterinya iaitu Nurfarahin Romli atau Farah Lee tamat pengajiannya di luar negara.

Ally, 36, berkata, dia tidak mahu tumpuan isterinya yang sedang menuntut dalam bidang keputeraan mekanikal di Universiti In Ha, Korea Selatan itu terganggu tambahan pula mereka berjauhan.

"Buat masa ini kami memang merancang dan membiarkan isteri tamat pengajian terlebih dahulu sebelum membina keluarga. Bukan apa kami berdua berjauhan dan jika dia mengandung tiada siapa pula yang dapat tengok dia di Korea,"Ally berkata, Farah Lee masih mempunyai baki satu semester dan dijangka akan menamatkan pengajiannya pada penghujung tahun ini.

Dalam pada itu, Ally berkata, dia tidak berasa kekok terpaksa tinggal bersendirian di Kuala Lumpur kerana sepanjang ketiadaan isteri dia akan menyibukkan diri dengan kerja.

Ally memberitahu, isterinya akan kembali ke tanah air pada setiap kali cuti semester dan ada kalanya Ally sendiri akan terbang ke negara itu untuk bertemu Farah Lee.


Ally dan Farah Lee akan menyambut lebaran di Kuala Terengganu, Terengganu selama seminggu.
"Rindu memang rindu tetapi saya harus bersabar dan berkorban buat ketika ini dan biarkan dia menghabiskan pengajiannya terlebih dahulu.

Bakal berhari raya bersama isteri di Kuala Terengganu selepas hampir sepuluh tahun tidak berbuat demikian, Ally berkata dia sangat teruja untuk menyambut kedatangan Aidilfitri bersama keluarga dan isteri.

Ally bernasib baik kerana rumahnya dan keluarga isteri terletak tidak jauh bagi membolehkan kedua-dua belah pihak bertemu.

"Alhamdulillah raya tahun ni isteri pun balik bercuti selama tiga bulan dan dapatlah menyambut Hari Raya bersama-sama sebagai pasangan suami isteri," katanya.

Ally dan Farah Lee bernikah pada 20 Januari lalu dalam satu majlis pernikahan yang diadakan di Masjid Kristal, Kuala Terengganu.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top