Sinopsis Filem Aku, Kau Dan Dia

Aku, Kau Dan Dia mengisahkan harapan seorang gadis bernama Mia yang kehilangan tunangnya, Ilhan, dalam kemalangan jalan raya. Untuk mengubat kerinduan, Mia mencipta lagu yang ditujukan untuk Ilhan. Kemudiannya, Mia pula mengalami kemalangan dan koma selama dua minggu. Mia kehilangan lagu yang diciptanya untuk Ilhan dalam kemalangan itu. Pulih daripada koma, Mia cuba mendapatkan kembali ingatannya terhadap nota lagu yang diciptakan untuk Ilhan. Namun Mia gagal berbuat demikian.

Mia kembali ke tempat di mana dia mengalami kemalangan dengan harapan dia dapat mengingati kembali nota lagu tersebut. Di sana dia terjumpa Izlan (Remy Ishak) seorang pemuzik jalanan yang bermain muzik di kawasan tersebut. Izlan memainkan lagu kegemaraan Ilhan. Melalui pertemuan itu, Mia dan Izlan kemudiannya menjadi semakin rapat.

Disitu bermulalah konfiik dalam hidup Mia. Ingatan dan cintanya masih kuat pada tunangnya. Adakah Izlan cinta baru Mia? Mampukah Mia mengingati kembali nota lagu yang dicipta untuk Ilhan?

Poster Filem Aku Kau Dan Dia

Segala informasi tentang Aku, Kau & Dia ini boleh didapati :
Laman sesawang : www.tayanganunggul.com
Facebook : www.facebook.com/akukaudia28jun2012
Twitter : www.twitter.com/tayanganunggul #akukauNdia
Youtube : http://www.youtube.com/tayanganunggul

Sharon Paul selaku Pengarah Muzik filem ini telah mencipta 3 buah lagu baru sebagai OST Aku, Kau & Dia. Dejavu lirik ditulis oleh Imillya Irwani dan Aku Kau Dia lirik ditulis oleh Pekin Ibrahim. Kedua-dua lagu ini dinyanyikan oleh Shila Amzah. Sementara Namanya Cinta nyanyian Harris Shidee ditulis oleh Fedtri dan Wan. Selain itu, terdapat dua buah lagu lain yang turut menghiasi filem ini iaitu Pendam nyanyian Shahir dan Please Forgive Me nyanyian Elly Mazlein.

Senarai Pelakon Aku, Kau Dan Dia:

1) ZARINA JAMALULLAIL -MIA
2) REMY ISHAK -IZLAN
3) PEKIN IBRAHIM -ILHAN
4) MARISA YASMIN -DATIN ROSELYNN
5) HARUN SALIM BACHIK -DATO' HASHIM
6) HARISS SHIDEE -ARYAN
7) NASH -PAK MAT
8) AMERUL AFENDI -FARID

OST FILEM AKU, KAU & DIA

DEJAVU
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics IMILLYA IRWANI
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PLEASE FORGIVE ME
penyanyi / singer
ELLY MAZLEIN
lagu / composer JULFEKAR
lirik / lyrics JULFEKAR
Publisher MILLENNIUM ART SDN BHD

AKU KAU DIA
penyanyi / singer
SHILA AMZAH
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics PEKIN IBRAHIM
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

NAMANYA CINTA
penyanyi / singer
HARRIS SHIDEE
lagu / composer SHARON PAUL
lirik / lyrics FEDTRI & WAN
Publisher SCORES MUSIC PUBLISHING / WARNER CHAPPELL MUSIC (M) SDN BHD

PENDAM
penyanyi / singer
SHAHIR
lagu / composer SHAM KAMIKAZE
lirik / lyrics SHAM KAMIKAZE
Publisher MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS SDN BHD

Aku, Kau Dan Dia Synopsis

Aku, Kau Dan Dia tells the story of Mia, a girl who loses her fiancee Ilhan in a car accident. To cope with her loss, Mia writes a song especially for him, but when she becomes involved in a car accident, Mia falls into coma for two weeks, only to wake to a memory loss in regards to the song for Ilhan. Try as she might, Mia is unable to remember the song that she wrote for Ilhan, and decides to return to the scene of her accident in hopes of recovering her memories. There, she encounters Izlan, a street musician who happens to be playing Ilhan's favourite song. Through that fateful meeting, the two fall in love. But will it ever be for Izlan and Mia when she cannot seem to forget her first love Ilhan?

1 ulasan:

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top