Zizan bergelar juara pertama Super Spontan (SS) dan memenangi hadiah wang tunai berjumalah RM100000.  Johan pula naib johan dan menerima wang tunai RM50 000 manakala Tauke tempat ke-3.

Zizan menganggap kemenangannya dalam Super Spontan adalah kemenangan Jozan juga kerana kedua-duanya telah memenangi tempat pertama dan kedua.

Ada enam finalis Super Spontan yang bersaing dalam persembahan finak iaitu Rahim, Zizan, Tauke, Johan, Ropie dan Suhaimi.

Zizan Juara Super Spontan

Sebagai habuan bergelar juara Super Spontan, Zizan atau nama sebenarnya, Mohd. Razizan Abd. Razak, 28, membawa pulang sebuah kereta Toyota Camry berserta wang tunai sebanyak RM100,000.

Johan atau nama sebenarnya, Mohamad Yazid Lim Mohamad Aziz, 27, membawa pulang wang tunai RM50,000.

Manakala tempat ketiga pula menjadi milik Tauke atau Zamatul Amri Zakaria, 36, yang menerima wang tunai sebanyak RM25,000

Hadiah telah disampaikan oleh Naib Presiden Perniagaan Melayu Astro, Khairul Anwar Salleh.

Pada pertandingan akhir tersebut, Zizan berdepan dengan saingan yang cukup sengit terutama daripada teman baiknya, Johan dalam program yang menggunakan khidmat pesanan ringkas (SMS) sepenuhnya itu.

“Terima kasih di atas sokongan dan kepercayaan yang diberikan oleh semua pihak kepada saya. Sesungguhnya, menyertai Super Spontan bukanlah sesuatu yang mudah dan ia benar-benar mencabar minda.

“Secara tidak langsung, rancangan ini juga menguji keberkesanan lawak secara spontan setiap daripada mereka yang bertanding dalam menjadi seorang pelawak profesional," kata Zizan selepas program berakhir.

Tiga finalis lain yang layak ke pertandingan akhir itu termasuklah Rahim, Suhaimi dan Ropie yang turut menghiburkan hadirin dengan gelagat dan aksi bersahaja mereka.

Program permainan komedi yang seumpamanya diterbitkan oleh Astro itu menyaksikan kesemua finalis perlu melibatkan diri dalam lima permainan yang disediakan.

Super Spontan yang turut disiarkan menerusi Astro Warna itu merupakan sebuah rancangan yang formatnya diambil daripada rancangan Spontan sebelum ini.

Bezanya Super Spontan menampilkan dua kumpulan yang terdiri daripada pelawak dan selebriti dan bersaing bagi merebut gelaran juara setiap minggu yang ditentukan melalui undian SMS penonton.

Pasukan yang tewas setiap minggu akan memasuki pusingan penyingkiran di mana salah seorang peserta dalam kumpulan yang tewas akan disingkirkan berdasarkan undian daripada setiap ahli kumpulan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top