Sepanjang Jun ini, TV2 mengajak anda mengimbas kembali filem popular tempatan yang pernah mendapat tempat di pawagam.

Saksikan filem KL Menjerit pada 9 Jun ini, Hapuslah Air Matamu (16 Jun), Fenomena (23 Jun) dan Apa Kata Hati (30 Jun) dalam slot Pilihan Jumaat, mulai jam 2.30 petang.

KL Menjerit

KL Menjerit arahan Bade Haji Azmi menampilkan Rosyam Nor, Erra Fazira, Que Haidar, Sheera Iskandar dan Saiful Apek. Ia mengisahkan Ku Idhzam yang bersahabat baik dengan sepupunya, Sharol ketika di kampung. Namun apabila berhijrah ke Kuala Lumpur, Ku Idhzam mula terbabit dalam kegiatan lumba haram.

Di Kuala Lumpur juga dia berkenalan dengan Khatijah, siswi perubatan di sebuah universiti yang mengalami tekanan perasaan kerana sejarah silam.

Selepas itu, ubati pula kerinduan anda kepada Datuk Sharifah Aini menerusi filem Hapuslah Air Matamu arahan M Amin. Pengajaran yang boleh dikongsi dalam filem ini adalah kisah seorang anak derhaka yang lupa daratan.

Ia bermula apabila penyanyi kampung, Aini (Sharifah Aini) menjadi artis rakaman terkenal. Apabila Aini berkenalan dengan penyanyi terkenal Indonesia, Broery (Broery Marantika), sikap Aini makin berubah menjadi angkuh. Malah dia turut melupakan janjinya terutama kepada ibu dan kekasih lamanya.

Peminat Datuk M Nasir, Ramona Rahman dan Amy Search pula jangan lepaskan filem Fenomena arahan Aziz M Osman. Ia mengisahkan Isabella, anak Mr Howell, seorang pengurus lombong besi menghidap penyakit aneh ketika kecil. Pada suatu malam, Isabella menangis tidak henti-henti dan diubati tukang kebun mereka, Labib lalu sembuh.

Selepas 24 tahun berlalu, penyakit Isabella yang juga graduan Universiti London datang semula. Doktor berpendapat, Isabella hanya berpeluang hidup kira-kira enam bulan saja dan ini menyebabkan Isabella kembali ke kampung halamannya.

Filem komedi Apa Kata Hati pula lakonan Raja Farah, Farid Kamil, Awal Ashaari, Dynas, Awie, Ogy Ahmad Daud, Harun Salim Bachik dan AC Mizal. Ia berkisar dilema hidup seorang gadis, Elly yang juga pereka fesyen mendapat satu kelebihan iaitu mampu membaca fikiran lelaki. Namun Elly menganggap itu sebagai satu sumpahan apabila dia lebih banyak mendengar perkara yang tidak baik.

Jadi bagi anda, jangan lupa bersama slot Pilihan Jumaat di TV2 sepanjang bulan ini untuk berhibur dengan filem menarik.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top