Juara American Idol 2012
Philip Phillips dinobat sebagaipemenang program nyanyian American Idol musim kesebelas (AI11).

Penyanyi kelahiran Georgia yang berusia 21 tahun itu membawakan muzik berkonsep 'indie' telah berjaya menarik perhatian pengundi sekaligus mengalahkan saingannya, Jessica Sanchez. 16, yang lebih kearah muzik balada.

Juara American Idol 2012 : Phillip Phillips

Menurut hos program tersebut, Ryan Seacrest, AI11 telah berjaya memecahkan rekod pentas akhir musim terdahulu dengan meraih sebanyak 132 juta undian.

Phillip dilihat terkejut apabila kemenangannya diumumkan dan tidak dapat menghabiskan persembahannya ketika diminta menyanyikan semula ingle lagu terbaru, Home, pada akhir rancangan.

Sepanjang episod AI11 berlangsung, Philip tidak pernah mendapat rekod undiah tiga peserta terendah.

Juri program berkenaan, Steven Tyler, Jennifer Lopez dan Randy Jackson menganggap persembahan Phillip dan Jennifer pada segmen pertama yang berlangsung pada Selasa lalu adalah yang terbaik mereka.

Phillip telah membawakan lagu Stand By Me, nyanyian Ben E. King manakalah Jessica memilih lagu I Have Nothing, nyanyian Whitney Houston.

Bagi segmen seterusnya, Jessica memilih The Prayer yang dipopularkan oleh Celine Dion dan Andrea Bocelli, manakala Phillip membakawan lagu Movin Out nyanyian Billy Joel.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top