Penyanyi Ayu Damit berasakan 2 anaknya iaitu Syed Nashrul Haikal, 2, dan Syarifah Alya Adrianna yang berusia 7 bulan, telah banyak mengubah dirinya untuk menjadi seorang yang lebih positif.

Ayu atau nama sebenarnya Norayu Damit, 23, berkata, pengalaman menjaga kedua-dua orang anaknya itu juga telah mematangkannya supaya dapat berfikir dengan lebih rasional.

Gambar anak Ayu Damit

"Benar, dua anak saya itu menjadikan saya lebih matang dan saya tidak lagi berperangai kebudak-budakan seperti sebelum ini.

"Alhamdulillah kerana mereka juga hidup saya bahagia dan lebih bermakna. Malah saya tidak dapat berenggang dengan mereka kerana hati saya sentiasa tak senang apabila berjauhan," katanya kepada mStar Online.

Tambah juara program realiti One In a Million musim kedua (OIAM2) itu, kerana kematangan itu juga, dia sudah mampu berkomunikasi dengan lebih baik bersama orang di sekelilingnya.

Sementara itu, Ayu yang tidak lagi bernaung di bawah syarikat rakaman Monkeybone Records kini sibuk dengan persembahan nyanyiannya di Hotel Crowne Plaza Mutiara dekat sini setiap Selasa hingga Ahad.

"Sementara ingin menaikkan semula nama dalam industri muzik tempatan, saya membuat keputusan untuk menyanyi di hotel berkenaan demi mencari rezeki buat anak-anak.

"Memandangkan tidak lama lagi saya bakal muncul dengan sebuah album berkonsepkan lagu saduran, menyanyi di Crowne Plaza juga adalah satu platform yang bagus untuk menarik perhatian umum agar saya dikenali," ujarnya.

Album terbaru itu akan memuatkan beberapa lagu popular seperti Salam Buat Kekasih nyanyian Nadia, Kabut Serangkai Mawar (Zaiton Sameon) dan Penghujung Rindu (Jamal Abdillah). ~ mstar

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top