ASTRO Tutor TV SPM memperkenalkan Gradz – sebuah siaran istimewa selama satu jam, yang menampilkan pelbagai informasi menarik tentang kerjaya serta program-program pengajian, khususnya untuk lepasan SPM.

Antara paparan yang bakal disisipkan termasuk rancangan “Kerjaya Impian” yang membincangkan tentang pilihan pendidikan dan kerjaya, sekaligus memberikan contoh-contoh individu rakyat Malaysia yang berjaya dalam kerjaya impian mereka.

Sementara itu, rancangan “Lepas SPM” pula akan memberikan panduan kepada para lepasan SPM dengan mengemukakan pilihan-pilihan yang bertepatan untuk pengajian, mahupun kerjaya yang sejajar dengan perwatakan dan kebolehan mereka. Tidak ketinggalan rancangan “Di Luar Sana”, program panduan kerjaya yang turut membantu para lepasan SPM untuk memilih pengajian yang sesuai berdasarkan cita-cita mereka. Selain itu, terdapat juga Get A Life – Cool Career, program mingguan yang memaparkan cabaran, isu-isu dan pilihan-pilihan hidup remaja, terutamanya berkaitan dengan pendidikan dan kerjaya.

Pastikan anda tidak ketinggalan untuk menonton kesemua program-program informasi ini dalam siaran istimewa Gradz, pada setiap hari Ahad dari pukul 11 pagi ke 12 tengahari, secara eksklusif di ASTRO Tutor TV SPM (Saluran 603).

 Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.astro.com.my/gradz atau www.facebook.com/GradzMalaysia

ASTRO Tutor TV

Berikutan kejayaan saluran ASTRO Tutor TV UPSR, kedua-dua saluran ASTRO Tutor TV PMR dan ASTRO Tutor TV SPM telah diperkenalkan pada tahun lepas sebagai sebuah saluran ulangkaji ketika peperiksaan PMR dan SPM sahaja.

Dalam masa sebulan setelah dilancarkan, kedua-dua saluran tersebut telah mencecah sejuta penonton secara keseluruhannya, serta mendapat lebih daripada 60,000 peminat di laman social Facebook. Manakala, “PageView” untuk laman rasmi kedua-dua saluran ini juga merupakan Top 2 (dua yang teratas) di kalangan laman kandungan ASTRO.Oleh kerana permintaan yang semakin meningkat daripada para pelajar dan ibu bapa, pelanggan Astro kini boleh menonton kesemua saluran ASTRO Tutor TV termasuk UPSR (saluran 601), PMR (saluran 602) dan SPM (saluran 603) yang disiarkan selama 24 jam sehari sepanjang tahun.

Pada tahun ini, saluran-saluran ASTRO Tutor TV yang terdiri daripada UPSR, PMR dan SPM kembali dengan wajah baru. Ini termasuk watak-watak baru serta kandungan pelajaran yang menarik dan menyeronokkan, sekali gus meningkatkan lagi proses pembelajaran secara keseluruhannya. Calon-calon peperiksaan UPSR, PMR dan SPM boleh memantapkan lagi penguasaan mereka dalam subjek-subjek teras seperti Bahasa Malaysia, Sejarah , Bahasa Inggeris dan Sains dengan adanya banyak tips berguna serta soalan-soalan model berdasarkan peperiksaan sebenar. Dengan adanya pilihan butang interaktif bewarna merah (Red Button), pelajar-pelajar juga boleh mengenalpasti dan memperbaiki kesalahan-kesalahan mereka, serta mendapat tips pembelajaran yang berharga.

Bersempena dengan pembaharuan ini, ASTRO Tutor TV juga dengan senang hati memperkenalkan sensasi YouTube, Najwa Latif dengan lagu hit nya “Cinta Muka Buku” yang digubah dengan lirik baru khas untuk saluran ASTRO Tutor TV. Peminat-peminat juga boleh menonton tayangan perdana video muzik terbaru Najwa pada 16 April, 2012 di saluran-saluran ASTRO Tutor TV.

Jadi pastikan anda membuat temujanji bersama ASTRO Tutor TV UPSR (saluran 601), PMR (saluran 602) dan SPM (saluran 603) untuk ulangkaji serba lengkap anda.

ASTRO Tutor TV UPSR, PMR dan SPM boleh ditontoni oleh semua pelanggan ASTRO serta semua sekolah-sekolah kerajaan.

Layari www.tutortv.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang intisari, jadual dan acara-acara terlibat yang dianjurkan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top