Pelakon Myza Aryqa atau nama sebenarnya Siti Maizatul Rafiqa tak terkecuali daripada kontroversi yang dibuat untuk menghancurkan kerjaya Myza. Baru-baru ini ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah mencipta satu akaun laman sosial dengan menggunakan nama dan gambar Myza serta mengaku sebagai seorang lesbian. “Mujurlah perkara itu dilihat oleh kawan Myza sendiri, lalu Myza terus membuat aduan kepada pihak polis. Pihak yang membuat akaun palsu itu masih belum dapat ditangkap sehingga kini,” jawab Myza apabila ditanya tentang cabarannya selepas bergelar artis.

Myza akui, dia sememangnya tidak mampu lari daripada orang yang mempunyai hasad dengki terhadapnya. Apa yang mampu dilakukannya adalah berhati-hati dan sentiasa berdoa. Biarpun menghadapi dugaan di awal kerjaya, Myza yakin dengan rezeki Allah dan tidak akan mudah berputus asa. Dia sedar yang dia harus kuat melawan onak duri bagi memastikan kerjayanya tidak jatuh.

Myza Aryqa atau nama sebenarnya Siti Maizatul Rafiqa

Jurulatih Silat
Mungkin ramai yang tidak mengetahui, gadis cantik ini sebenarnya seorang jurulatih silat. Mula berlatih sejak umur 14 tahun, Myza sering kali menyertai pertandingan silat yang dianjurkan. Dahulu, Myza sering berlatih namun sekarang akibat kekangan masa, Myza sudah jarang berlatih. Menariknya, kebolehan ini membuatkannya memegang watak utama dalam drama terbitan RTM berjudul “Camar Putih”. Kebolehannya bersilat akan dipertontonkan menerusi drama tersebut. Selain itu, gadis yang ingin menjadi seperti Datuk Michelle Yeoh ini juga mempamerkan bakatnya dalam filem “Jiwa Taiko”. Biarpun wataknya bermain silat tidak banyak, namun dia banyak membantu Diana Danielle selaku watak utama dalam filem tersebut.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top