Nasib tidak berpihak kepada penyanyi Yuna walau mempertaruhkan dua karya yang merupakan hasil olahan dan nukilan Yuna sendiri di AJL26.

Sebuah lagi lagu hasil karnyanya berjudul Gadis Semasa juga tewas di gelanggang berprestij Anugerah Juara Lagu ke-26.


Penyanyi yang sibuk berulang-alik daripada Amerika Syarikat dalam rangka merakamkan album dan membina nama di sana bakal muncul dengan lagu terbaru hasil kerjasama Yuna dan Pharell Williams yang berjudul, Live Your Life!.

Kesempatan menemubual Yuna yang baru sahaja selesai meraikan kejayaan bersama teman dan kumpulannya selepas beraksi di pentas AJL26, dia yang kelihatan penat namun masih sempat tersenyum dan memberi kerjasama.

"Pada pandangan peribadi saya, sepanjang AJL berlansung ianya berlalu dengan begitu baik sekali.

"Semua finalis yang bertanding juga hebat-hebat belaka. Malah, menjadi salah seorang daripada finalis sudah membuktikan bahawa karya dan muzik saya diterima umum." Ujar Yuna ketika ditanyakan tentang penyertaannya itu.

Tambah Yuna,kemenangan Awan Nano sememangnya tidak dapat disangkal lagi kerana Hafiz telah membawakan lagu tersebut dengan begitu baik

Yuna ternyata cukup berpuas hati dengan persembahan yang telah dilakukan olehnya dan tampak gembira sekali apatah lagi apabila Qi turut turun padang untuk memberi sokongan kepada Yuna.

"Saya gembira dengan apa yang telah lakukan. Ini merupakan persembahan terbaik yang pernah saya dan rakan kumpulan persembahkan buat semua penonton dan peminat saya." Katanya yang tampil sebagai hijabista dalam tiga persalinan rekaan Syomir Izwa dan juga Syahrir Nurdin.

Dengan dua buah lagu yang dipertandingkan tetapi Yuna pulang dengan tangan kosong. Tetapi dia merasakan ia sebuah pengadilan yang telus.

"Tidak mengapa, mungkin tahun ini bukan rezeki saya. Semua tertakluk kepada juri kerana mereka yang mempunyai kuasa.

"Sekiranya peminat atau umum kata saya boleh menang tetapi juri merasakan lagu lain lebih layak itu adalah hak para juri.

"Saya hanya mahu kongsi muzik dan karya saya dengan para peminat dan penyokong muzik yang saya bawakan," jawab Yuna panjang lebar.

Sementara itu, Yuna telah berpeluang untuk membuat persembahan di Times Square, New York bagi MTV Iggy Best New Band akan pulang semula ke Amerika Syarikat tidak lama lagi untuk terus melebarkan sayapnya di sana setelah mendapat reaksi positif.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top