Sinopsis Telekung Buat Mama

berkisar tentang Athirah yang dibesarkan oleh neneknya setelah ibu bapanya bercerai. Ibu Athirah, Jamie sudah 8 tahun tidak pulang ke kampung. Suatu hari, Jamie dikejutkan dengan berita pemergian ibunya. Kepulangan Jamie disambut oleh Athirah. Jamie membawa Athirah tinggal bersamanya di bandar.

Telefilem Telekung Buat Mama

Athirah terkejut melihat cara hidup ibunya yang sering bersosial dan tidak pernah mengerjakan solat. Pada majlis ulangtahunnya, Jamie menyuruh Athirah memakai gaun yang mendedah aurat. Tetapi, Athirah hanya berpenampilan ringkas, berseluar panjang dan bertudung. Malah, Jamie terkejut dengan hadiah pemberian Athirah iaitu sehelai telekung putih. Athirah beredar selepas tidak sanggup untuk berada di majlis tersebut. Athirah tergamam apabila melihat ibunya dilanggar kereta di hadapannya.

Antara pelakon yang membintangi drama ini terdiri daripada Erin Malek, Faradhiya, Fahrin Ahmad, Marissa Yasmin, Khatijah Tan, Kismah Johar.

Telefilem Telekung Buat Mama ditayangkan pada 6 Februari 2012 pada pukul 9.00 malam.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top