Sempena ‘Festival Hantu’ yang bakal menjelang, 8TV menghidangkan filem-filem cina Mandarin dan Kantonis terbaik khas untuk peminat genre ini. Slot kegemaran ramai ini menampilkan filem-filem bermutu dari Hong Kong dan Singapura.

Memulakan siaran pada 6 Ogos adalah filem Where Got Ghost yang dibintangi oleh Jack Neo, Henry Thia, Mark Lee, Marcus Chin dan ramai lagi. Filem ini meneroka upacara membakar wang kertas dan memberi makanan kepada roh yang telah menjadi salah satu acara yang dilakukan sewaktu ‘Pesta Hantu’ di Singapura. Filem ini menyelitkan unsur seram dan humor yang menggabungkan antologi tiga buah cerita iaitu ‘Roadside Got Ghost’, ‘Forest Got Ghost’, dan ‘House Got Ghost’.

Pada minggu berikutnya, penonton disajikan pula filem My Left Eye Sees Ghost yang mengisahkan nasib malang May kerana kematian suami. May juga terpaksa berdepan dengan gosip mengatakan beliau berkahwin kerana wang. Namun May mengatasi kekecewaan beliau dengan menikmati hidangan yang banyak. Suatu hari, May mengalami kemalangan kecil dan apabila beliau terjaga mata kiri beliau boleh melihat roh. Sammi Cheng, Lau Ching-Wan, dan Lee San-San adalah antara pelakon yang membintangi filem ini.

Filem kantonis lakonan Leon Lai, Rene Liu dan Fan Bingbing – The Matrimony pula mengambil tempat pada 20 Ogos. The Matrimony merupakan kisah cinta lara di antara Jun Chu dan Man Li. Jun Chu mula mengasingkan diri dan hanya duduk di rumah agam miliknya sejak kematian Man Li. Ibu Jun Chuu yang risau dengan keadaan Jun Chu telah mengaturkan perkahwinan beliau dengan Sansan dengan harapan melupakan Man Li namun usaha ibunya gagal. Namun roh Man Li masih berkeliaran dan merasuk Sansan. Apakah yang bakal terjadi kepada Sansan?


Filem Anna & Anna yang dibintangi oleh Karena Lam, Tender Huang dan Lu Yi pula menemui penonton pada 27 Ogos. Filem ini mengisahkan Anna menjalani kehidupan yang cukup sempurna. Anna dipindahkan dari Singapura ke Shanghai, sebuah tempat yang menyimpan duka lama. Keadaan menjadi pelik apabila beliau melihat imej beliau di dalam cermin yang menggunakan nama yang sama dan telah berkahwin dengan bekas teman lelaki beliau Ou Yang. Siapakah yang dilihat seiras dengan wajah beliau?

Filem-filem menarik ini akan menemui akan menemui penonton pada setiap Sabtu jam 8.30 malam bermula 6 Ogos ini hanya di 8TV.

~ Media Hiburan

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
DISCLAIMER: BUZZERA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEBARANG KEROSAKAN YANG DI ALAMI PENGGUNA KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DALAM LAMAN WEB INI.

Buzzera - Berita Hiburan Malaysia © 2015. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top